چرا سلامت الکترونیک؟

چرا سلامت الکترونیک؟

 

در این مطلب به این بحث می پردازیم که چرا ممکن است بخواهید از فناوری های سلامت الکترونیک برای بهبود مراقبت های بهداشتی، سلامت و رفاه استفاده کنید. ماهیت مراقبت‌‌های بهداشتی این است که بهترین مراقبت ممکن و متناسب با نیازهای بیماران و مراقبان را ارائه دهد. همچنین به دلیل کاهش نرخ تولد و امید به زندگی بیشتر، تعداد و نسبت افراد مسن در جوامع توسعه‌یافته ما در حال افزایش است. از سوی دیگر پیری جمعیت به معنای افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های وابسته به سن مانند بیماری عروق کرونر قلب، دیابت و/یا بیماری‌های ریوی است. این بیماری‌های مزمن قابل درمان نیستند اما می‌توان برای حفظ کیفیت زندگی آن‌ها را مدیریت کرد. همچنین برخی از افراد مسن ممکن است به بیش از یک بیماری مبتلا باشند که همین عامل باعث می‌شود که نیاز به مراقبت خوب پیچیده شود چرا که حمایت ار این افراد بسیار مهم است تا بتوانند بیماری‌های مزمن خود را مدیریت کنند. از سوی دیگر، افراد کمی هستند که می‌توانند به‌عنوان مراقب به جمعیت مسن موجود خدمت‌رسانی کنند. بنابراین داشتن خدماتی با استانداردهای بالا برای مراقبت از بیماران، در آینده به یک چالش مهم تبدیل خواهد شد. بنابراین گران بودن سیستم مراقبت بهداشتی با کیفیت قابل قبول موجب نگرانی‌های زیادی شده است به‌طوری که در برخی از کشورها ارائه خدمات مراقبتی به یک چالش سیاسی بزرگ تبدیل شده است. بنابراین سیستم بهداشت و درمان به شدت به نوآوری نیاز دارد. یک روند خاص در جهان امروز این است که بیماران توسط “مراقبان غیررسمی” (مانند اعضای خانواده) مراقبت می شوند، برخلاف مدل مرسوم که در آن یک مراقب حرفه ای پیشتاز است و بیشتر تصمیمات را می گیرد. چنین وضعیتی نشان دهنده توانمند شدن مراقبین غیر رسمی و بیمارانشان و افزایش مشارکت آنها در مدیریت بیماری، سلامت و رفاه می‌باشد.  اما یک مدل مشارکتی از مراقبت‌های بهداشتی، همه طرفین درگیر، از جمله بیمار، مراقب و متخصص را بطور یکسان به مشارکتی فعال تشویق می‌کند. مفهوم “سلامت مشارکتی” همچنین برای پیشگیری، آمادگی جسمانی، تغذیه، سلامت روان، مراقبت از پایان زندگی، مراقبت در منزل و سایر زمینه های مرتبط با سلامت فرد قابل استفاده است.

این اهمیت روزافزون”سلامت مشارکتی” نیازمند راه‌های نوآورانه‌ای برای حمایت است. محققان و سیاست گذاران از سراسر جهان به‌دنبال راه حل‌های نوآورانه‌ای هستند که بسیاری از آن‌ها در عمل بررسی و آزمایش شده‌اند. گزینه های جدی آینده عبارتند از: بیمارستان زدایی، سازماندهی مراقبت های بهداشتی در شبکه‌های منطقه ای، مراقبت‌های خانگی کافی و متمرکز شدن مراقبت‌های پیشرفته و تخصصی در یک مکان. از آنجایی که بخش بزرگی از جمعیت به اینترنت در زندگی روزمره خود دسترسی دارند و از آن استفاده می‌کنند (به عنوان مثال از طریق رایانه شخصی، تبلت، ابزارهای پوشیدنی و/یا گوشی هوشمند)، نقش فناوری در چنین راه حل هایی مورد تاکید قرار گرفته است. سرعت، دامنه و تاثیر تحولات در فناوری اطلاعات و ارتباطات بر تمامی سطوح عملکرد انسان تأثیر گذاشته و شیوه رفتار، احساس، تفکر و ارتباط ما را به طور غیر قابل برگشتی تغییر داده است. در نتیجه سلامت الکترونیک به‌عنوان پاسخی به نوآوری های مورد نیاز در مراقبت های بهداشتی جهانی در نظر گرفته می شود.

منابع:

  • van Gemert-Pijnen, L., Kelders, S. M., Kip, H., & Sanderman, R. (2018). eHealth research, theory and development: a multi-disciplinary approach. Routledge.
  • https://www.futurelearn.com/courses/ehealth